kolmapäev, 16. märts 2022

WOLFBURN 2013/2020 Vibrant Stills

Wolfburn on sel kuul tutvustatavatest Šoti linnaseviskivabrikutest vanim – asutatud 2013. Ka maitstaval viskil on kogunenud juba vanust seitse aastat. Wolfburn viski on mulle juba varasemast tuttav ning selle noori, vaevalt kolmeaastaseid viskisid, on tutvustatud märtsis 2017. Siis sai ka lubatud, et pöördun Wolfburni juurde tagasi siis, kui see on vähemalt kaheksa aastane. Nüüd siis see aeg peaaegu käes.

Siinne Wolfburn on villitud Saksamaa turule ja kannab lisanime Vibrant Stills. Viski on destilleeritud 2013 ehk aastal, mil Wolfburn üldse linnaseviskit destilleerima hakkas. Selle viski jaoks segati kokku üks esmatäite eks-burboon ja üks eks-šerri (Pedro Ximénez) vaat. Kokku villiti 1,100 pudelit 2020. aastal. Maitstav on pärit 4cl näidispudelist.



Wolfburn 2013/2020 Vibrant Stills, 50,0% nc, ncf

Aroom: klaasi väljavalatult esmalt veiniäädikaline, hapukalt mahlane õun, puuviljast kääritust, üliküpsed pirnid. Klaasis seistes ümardub, puuviljad nüüd pigem keedetud. PX vaat kumab taustal nüüd äratuntavamalt, andes hooti veidi isegi imalat magusust koos piimašokolaadiga.

Maitse: esmalt magus ja mahlakas puuviljasus, siis särtsakat teravust ja veidi ingverit. Teises pooles tuleb veinisust, mõrkjust ja kuiva tammisust. Üsna hästi integreeritud ja meeldiv.

Lõpp: üsnagi pikk. Puidusus, magus pirnikaramell, kergelt vürtsikat särtsakust, millele lisandub ka õrn mõrkjus.

Hinnang: C+

Võrreldes viis aastat tagasi maitstud vaevu kolmeaastase piiri ületanud Wolfburn viskidega on siinne ikka märksa küpsem, parem ja meeldivam.