kolmapäev, 9. märts 2022

GLASGOW 1770 Peated

Glasgow viskivabriku ühelinnaseviskisid sai blogis pikemalt tutvustatud juba 29.07.2021. Siis sai maitstud Glasgow 1770 viskidest The Original  ja Triple Distilled; nüüd saab proovitud ja tutvustatud ka kolmas – Peated. Viski on ilmselt umbes kolme aasta vanune ning alguses küpsenud uutes (virgin oak) tammevaatides ja seejärel järelviimistletud Pedro Ximénez šerri vaatides. Täispudelina villitult on Glasgow 1770 Peated puhul vaatide kasutus olnud ka teistsugune – alguses šerri vaat ja siis järelviimistlus uutes tammevaatides. Siinmaitstav on pärit ilmselt 2020 aasta lõpus villitud 5cl minipudelist.



Glasgow 1770 Peated, 46,0% nc, ncf

Aroom: klaasi valatult esmalt vürtsikalt magus suitsusus, siis karamelliseeritud suhkur, veidi ka kunstlikke magusaineid ja uus plastik. Järelviimistluse ehk PX vaadi mõju domineeriv. Iseenesest üsna meeldiv suitsune magusus, kuid väga lihtne ja üksluine.

Maitse: magus, keskosas lühidalt tammiselt vürtsikas ja siis jälle magus. Taustal on tunda puidurösti magusat suitsusust. PX vaadi mõju domineerib, värske tamm on tunda keskosas.

Lõpp: pigem lühike. Magus tammisus.

Hinnang: C

Noorest destillaadist ja viskivabriku iseloomust pole jälgegi. Intensiivsed vaadid on laastava töö teinud. Mõningase meeldiva magususega keskpärane ja igav linnaseviski.