Liigume burboonide juurest Taiwani linnaseviskide juurde ning sujuvaks üleminekuks alustan eks-burboon vaadis küpsenud Kavalan viskiga ning seejärel tuleb eks-šerri vaadis küpsenud Kavalan. Tegemist on siis Kavalan viskidega, mis jäävad samanimeliste viskide 46% ja Solist seeria vaadikanguses viskide vahele. Mõlemad maitsmisele tulevad on villitud 54% kanguses. Siinmaitstav on pärit 5cl minipudelist, mis villitud 21.06.2018.
Kavalan ex-Bourbon Oak, 54,0% nc, ncf
Aroom: üsna tugevalt tammine ja selgelt burboonile omase aroomiga. Vanill, soojad pehmed vürtsid. Klaasis seista lastes tuleb siiski ka magushapukaid troopilisi puuvilju, eriti mango. Veega lahjendades puuviljasem.
Maitse: teravalt ründav, mida rõhutab veel üsna õhuke suutunne. Tammevürtsid, siiski ka veidi mesist ümarat äärist koos vanilliga. Veidi vett toob huvitava maitsekoosluse – kõvemat sorti pirn, veel pooltoored kollased ploomid, mango, karusmari, rabarber ja ingver. Selgelt nüüd ümaram, kuid jääb siiski ka lahjendatult pigem õhukeseks.
Lõpp: pigem lühike. Üsna terav, kuiv vürtsikus koos vanilliga, mis üritab veidi anda ümarust, kuid seda päris lõpuni ei suuda.
Hinnang: C
See viski ei ole minule. Üsna lihtsakoeline, terav ja selgelt noor. Ootasin sellelt viskilt oluliselt enam. Ajaliselt lühike kuid väga intensiivne küpsemine soojas kliimas on tunda ning mitte heas mõttes.