neljapäev, 30. september 2021

GLENDRONACH 15 yo Revival (2015)

Septembri lõpetab GlenDronach ja seejuures 15-aastane Revival. See algne, üksnes Oloroso šerri vaatides küpsenud Revival, mitte 2018. aastal taastuleku teinud PX ja Oloroso vaatides küpsenud. Seda viimast sai maitstud kaks aastat tagasi ja ka blogis tutvustatud 24.12.2019. See oli enne tänast ka viimane maitstud GlenDronach linnaseviski. Peale Brown Formani kätte minekut on nii GlenDronach kui ka BenRiach viskid märgatavalt muutunud ja seda nii maitsete kui ka villimisvalikute osas. Kui nende viskivabrikute uuemad viskid ei ole maitseterviku osas mulle enam suurt eriti imponeerinud, siis see, et on mindud üle külmfiltreerimisele, on küll kuritegu nende viskide suhtes.

Aga siinmaitstav GlenDronach 15 yo Revival on veel ehe ja aus viski, mis pealegi on tegelikult märksa vanem, kui sildil märgitud 15 aastat. Kuna GlenDronach viskivabrik suleti 1996 ja uuesti alustati tootmist alles 2002 mais, ning kuna siinne viski on villitud 2015 kevadel, siis on tegemist vähemalt 18- või pigem isegi 19-aastase sisuga. Nii nagu sildil märgitud, on küpsemine leidnud aset Hispaania tammest eks-oloroso šerri vaatides. Maitstav on pärit 14.04.2015 villitud pudelist.



GlenDronach 15 yo Revival, 46,0% nc, ncf

Aroom: tugevalt šerrine. Täidlane ja rikkalik. Pähklikreem, kohviliköör, kuivatatud puuviljade mix, kus eriti datlid ja rosinad. Värske nahk, šokolaad, muscovado suhkur, murelid siirupis. Et asi liigselt magusaks ei läheks, on siin veel lisaks ka parasjagu vürtsikust ja ürdisust. Klaasis seistes tuleb esile värske piimaiiris (see klassikaline lehmakomm).

Maitse: šerrine, kuid mitte kõikekatvalt ja lämmatavalt. Suutundelt täidlane ja kreemine. Kuivatatud puuviljad (datlid, rosinad), muscovado suhkur, kohv, šokolaad, piimaiiris. Keskosast tammiselt magus-vürtsikas, veidi ka selline kibekas koos magus-hapuka marjasusega. Lisaks ürdid.

Lõpp: pikk. Suud kuivatavad vürtsid, ürdid. Pikantne, apelsiniliköör, pähklikreemiga piimašokolaadi veidi magusa poolt lisaks.

Hinnang: A

Šerrivaatides küpsenud linnaseviski klassika. Rikkalik ja täidlane. Sai seda nüüd kõrvuti maitsta „uuenenud“ 15-aastase Revivaliga ning kuigi ka see 2018 aastal villitu on väga hea, ei tõuse see siiski varasema ehk siinmaitstud „õige“ Revivali tasemele.