neljapäev, 23. september 2021

GLENLIVET 18 yo

Viimati sai Glenlivet viskit maitstud kolm aastat tagasi septembris. Siin maitsmisele tulev 18-aastane Glenlivet on 2015. aastal juba maitstud ja ka blogis tutvustatud. Kuna suvel jõudis Tallinnas riiulitele selle viski 20cl variant, avanes soodne võimalus seda linnaseviskit uuesti proovida. Ja ega tegelikult pole selle viski täispudeligi hind kuigi kõrge. Siiski on siinmaitstav veel vanemas disainis ja 43% kanguses. Selle asemele on tulnud nüüd aga 40%ne ja 18-aastane Batch Reserve. Siinne viski on küpsenud Ameerika ja Euroopa tammest vaatides ning kasutuses on ilmselt olnud nii eks-burboon kui eks-šerri vaadid. Maitstav on pärit 20cl pudelist, mis villitud 21.02.2019.



Glenlivet 18 yo, 43,0%

Aroom: kuivatatud puuviljad tammisel põhjal. Kerge papisus, magus tamm. Klaasis seistes muutub rikkalikumaks. Magusam ja mesiselt puuviljasem: küpse pirn, mango, konserviananass. Piimašokolaad ja veidi ka toffeed. Samas ei muutub liigselt magusaks, kuna tammine vürtsikus ja mõningane tsitruselisus aitab piisavalt tasakaalustavat lisa pakkuda.

Maitse: algus üsna kerge ja magus. Muutub aga kohe magus-vürtsikaks puuviljasuseks. Apelsinikoor koos muskaadi ja nelgiga. Teises pooles kergelt piprane näpistus keelel. Veidi ürte ja münti veel värskendavana lisaks.

Lõpp: keskmise pikkusega kuni pikk. Meeldiv magus-mõru tammine vürtsikus. Viimasena mesine puuviljasus.

Hinnang: B

Väga hea. Hästi viimistletud ja heas tasakaalus maitsekooslusega Glenlivet, kus on 18-aastane küpsemine selgelt tajutav. Ja valitud 43%ne kangus on siin väga hästi sobiv, kannatab isegi veega lahjendamist, muutumata lahjaks. Jah, oleks siin veel viskil naturaalne värv ja külmfiltreerimata jätmine, annaks see palju nauditavat juurde. Tasub soetada, ja kohe kindlasti 20cl pudelina.