esmaspäev, 4. oktoober 2021

BENROMACH 2009/2020

Oktoober algab kolme Benromach viskiga, mis kõik on destilleeritud 2009 aastal. Neist kaks on vaadi kanguses ja tugeva šerrivaadi mõjuga, kuid siinmaitstav on üksnes eks-burboon vaatides küpsenud ja vaid Saksamaa turule villitud. Selle 11-aastase Benromach viski jaoks segati kokku neli esmatäite eks-burboon vaati ning sellest saadi 1198 pudelit. Maitstav on pärit 4cl näidispudelist.



Benromach 2009/2020 for Germany, 48,0% nc, ncf

Aroom: kerge, suitsusus koos magusa vanilliga. Siis enam turbasuitsusust, kriidisust ja savisust. Õline tunne. Klaasis seistes tuleb ka magusamaid noote ja mõningast puuviljasust. Lisaks kerge metalline ääris, mis ei ole siiski häiriv, kuna see on koos veel veidi toore meloniga. Paar tilka vett toovad enam vanillikreemi.

Maitse: meeldivalt ümar ja kergelt õline suutundelt. Tahmane puuviljasus, veidi metallisust. Keskosast piprasus koos üsna tugeva turbasusega. Paari tilga veega ümaram ja kreemisem. Vanillikreem ning veidi nüüd ka mineraalset kriidisust ja mõningane sidrun.

Lõpp: keskmise pikkusega. Turbasus, grillitud ananass, vanill ja veidi münti.

Hinnang: B

Hea ja meeldiv Benromach. Napib veidi sügavust, kuid on siiski heas tasakaalus ja moodustab loogilise terviku. Maitsete osas oleks oodanud enam ka kriidist mineraalsust, kuid alla 50%ne kangus ja esmatäite burboon vaadid on andnud lõpptulemusena pigem ümara ja pehme viski.