pühapäev, 26. september 2021

GLEN GRANT 18 yo

Glen Grant tõi koos pudeli disaini muutmisega turule uue sortimendi seas 2016. aastal ka 18-aastase eks-burboon vaadis küpsenud linnaseviski. See on siis küpsem variant 10-aastasest, mis küpsenud samalaadsetes vaatides. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Glen Grant 18 yo, 43,0%

Aroom: kerge ja teraviljane algus. Siis sidrunihein, roheline õun, tammevanill, mille järel kuivemapoolne tammine noot. Peale esimest mekkimist magusam, eelkõige linnasesuhkur, kuid ka küpset pirni.

Maitse: kerge ja delikaatne ka maitse esimene pool. Veidi lillelisust magusatele puuviljadele lisaks. Pehme vanill, kreembrülee, linnased ja veidi pähklisust annavad ümarust ja sügavust. Kõike hoiab koos õrnalt vürtsikas kreemine tamm. Mõningane mõrkjus teises pooles.

Lõpp: keskmise pikkusega. Tammevanill, millele lisandub nüüd rohusus koos kerge ja värskendava fenkoliga.

Hinnang: B

Kvaliteetne ja meeldiv, kuid oma kerguses samas selline, mis pikalt meeltesse püsima ei jää. Maitsekoosluselt üsna sarnane 10-aastasele, kuid siin on veidi enam kreemist tamme, mis annab enam maitsesügavust. Huvitaval kombel assotsieerusid maitsed eks-burboon vaadis küpsenud noore Bruichladdich viskiga, mis lahjendatud 43%ni.