neljapäev, 28. mai 2020

GLENFIDDICH Select Cask

Enne kuu viimast linnaseviskit veel üks väike Glenfiddich. Siinmaitstav Glenfiddich Select Cask on suunatud reisikaubanduse lettidele ning kuulub Cask Collection sarja. Olen seda viskit varasemalt juba blogis tutvustanud (mai 2015), kuid otsustasin seda uuesti mekkida, kuna see on saanud uue disaini. Ehk on selle viie aasta jooksul ka sisus muutusi toimunud. Viski on endiselt kokku segatud Ameerika tammest eks-burboon vaatides, Euroopa tammest vaatides ja punaveini vaatides küpsenud viskidest, mis siis kokku segatud Solera tõrres Nr 1. Maitstav on ka sedakorda pärit 5cl minipudelist.


Glenfiddich Select Cask, 40,0%

Aroom: pärmine või isegi võiks öelda et õllene. Üliküpsed või veidi juba käärima läinud puuviljad, sellega seotult ka veiniäädikas. Mõne aja pärast muutub õunasiidriks ning seejärel tuleb juurde ka vanill ning muutub magusamaks.

Maitse: suutundelt ümar, kuid maitsetelt noor ja lihtne. Pärmine, võiküpsised ning ebamäärased puuviljased maitsed, millest raske midagi esile tõsta. Ehk õunasiider ja magus-mõrkjas rohusus.

Lõpp: keskmise pikkusega. Siidriks tehtud õunad, kerge vürtsikus ja mõrkjas rohusus viimasena.

Hinnang: C

Lihtsam, tundelt noorem ja oluliselt vähem puuviljasem, kui viis aastat tagasi maitstud Select Cask. Seda nii mäletamist mööda, kui kirja pandud märkmeid üle vaadates. Siinne üsna keskpärane Glenfiddich on küll lati alt läbi jooksmine, kuid esindab hästi sellist tüüpilist keskpärast reisikaubanduses leitavat linnaseviskit. Oma kerguses ja lihtsuses võib saada ilmselt „rahva lemmikuks“ nii mõnelgi maitsmisel.