laupäev, 16. mai 2020

CRAGGANMORE 16 yo Cadenhead 1999/2015

Cragganmore linnaseviski ei ole just kuigi sagedasti sõltumatute villijate poolt leitav. Isegi viskivabriku enda ametlikke viskisid on vaid kaks – 12-aastane ja Ruby Port vaatides järelviimistletud Distillers Edition. Järgnevalt tuleb maistmisele kaks Cadenhead poolt villitud Cragganmore. Siinmaitstav esimene neist on destilleeritud 1999 aastal, küpsenud tavapärastes viskivaatides (bourbon hogsheads) ning villitud 2015 aastal kokku 540 pudelit. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Cragganmore 16 yo WM Cadenhead Small Batch 1999/2015, 46,0% nc, ncf

Aroom: üllatavalt ninna lõikav; tammisus esmalt. Siis värskete, magusate ja mahlaste õunte koored, sidruniõli, veidi pirni. Õrn puidune suitsusus taustal. Klaasis seistes tuleb vanill, kookos ja sulavõi.

Maitse: värske ja ürdine, suutundelt üsna paks ja veidi õline. Keskosas värske puuviljasus, vanill ja kookos linnaselisel põhjal. Lõpus äkiline tammise piprasuse sööst koos koriandriga. Väga meeldiv ja üsna kompleksne.

Lõpp: keskmise pikkusega. Piprane laks ning siis tasapisi selle taandudes puuviljasus koos kerge fenkoliga. Viimaks kuivusega lõppev.

Hinnang: B