kolmapäev, 22. jaanuar 2020

Cadenhead’s CAMPBELTOWN Blended Malt

Teine Cadenhead’s poe elavast vaadist pärit segulinnaseviski on samuti 20cl mahus, kuid sedakorda esindab Campbeltown piirkonna viskisid. Eelnevale sarnaselt on ka siinmaitstav minu poolt villitud Edinburgh’i Cadenhead’s viskipoes 14.09.2015.


Cadenhead’s Campbeltown Blended Malt, 58,8% nc, ncf

Aroom: esmalt pigem suletud. Tasapisi avaneb ja siis enam pidama ei saa. Rasvase suitsususega kaetud punased marjad, turvastatud linnased, soe nahk, niiske metsaalune kõdu, juurikalisus. Vähese veega lahjendatult elavneb veelgi. Kuivatatud puuviljad karamellikastmes, karamelliseeritud suhkur, suitsust marjasust veidi enam – segu mustsõstrast, vaarikast, jõhvikast ja pohlast. Piibutubakas veel lisaks.

Maitse: rikkalik ja jõuline. Raskepärane magusus, hapukas-mõrkjas rohusus, „masuudine“. Kuivatatud puuviljad. kõik kokku suud katvalt täidlane. Vähese veega lahjendades – nüüd toimib! Magusam, turbasem, puuviljasem, karamelliseeritud apelsinikoor, linnaseline, karamelline – see kõik integreeritult. Suutundes nüüd kreemisust.

Lõpp: pikk. Soolakas-magusad kuivatatud puuviljad, turbane linnasus ning siis viimases osas kergelt mõrkjas vürtsikas tamm, kus veidi ka piprasust. Veega lahjendatult magusam ilma mõrkja noodita, vürtsikus püsib.

Hinnang: B+

Märkimisväärselt hea linnaseviski, mis ilmselt pärit Springbank viskivabrikust ning maitsete põhjal usuks suuresti põhinevat turbasele Longrow viskile, mis ei tundu olema samas ka mitte eriti noor.