reede, 14. juuni 2019

ARDMORE 12 yo Port Wood Finish

Siinmaitstav Ardmore viski toodi turule 2015. aastal. Viski on valmistatud 100% turvastatud linnastest, mis Ardmore puhul on pärit mägismaalt, mitte saartelt, ja täpsemalt lähipiirkonnas asuvast St Fergus’est. Peale destilleerimist on viski esmalt küpsenud Ameerika tammest eks-burboon vaatides ning seejärel u neli aastat endistest portveini vaatides (Port pipes). Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Ardmore 12 yo Port Wood Finish, 46,0% ncf

Aroom: pigem kuiv algus. Punaveini tanniinid ja kergelt muldne turbasus selle all, mis koos moodustavad meeldiva integreeritud terviku. Kuivatatud jõhvikad, punased viinamarjad. Klaasis seismisel ka tume šokolaad.

Maitse: kreemine ja suud kattev. Punaveinisus on suitsususega hästi integreeritud. Tume šokolaad, flambeeritud apelsin, veidi vanilli. Veidi ehk vürtsikust. Kaldub siiski pigem magususe poole. Mõni tilk vett muudab suutunde veelgi kreemisemaks ja lisandub mesisust.

Lõpp: pikk. Tanniinine ja jätkuv suitsusus. Viimasena jääb pikalt suhu magus veinine mekk, mis on siiski pigem viskine kui veinine.

Hinnang: B