teisipäev, 26. veebruar 2019

TAMDHU Batch Strength, Batch No: 003

Viimati sai Tamdhu ühelinnaseviskit maitstud pea kaks aastat tagasi ning siis oli klaasis siinmaitstava eellane ehk Batch No: 002. Kahe aasta jooksul on Tamdhu viskivabrik villitavate viskide osas veidi aktiivsemaks muutunud. Seni põhiviskiks olnud 10-aastase asemele on toodud eelmisel aastal 12-aastane ning selle aasta esimeses pooles peaks selle kõrvale tulema ka 15-aastane. Samal ajal on reisikaubanduse lettidele suunatult villitud  14-aastane Ambar nimeline ja vanuse märketa Gran Reserva nimeline viski. Loodan, et Batch Strength viskit jäädakse edasi villima, kuna kaks esimest ja ka siinmaitsav on mulle meelepärased viskid. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Tamdhu Batch Strength, Batch No: 003, 58,3% nc, ncf

Aroom: kergelt nina näpistav kuiv teravus; kangus on tuntav. Veidi klaasis seismist ning siis paks šerrisus, sigarikarbi magus puuviljane aroom, nahk ja sügisene metsaalune. Punased marjad – pohlad, jõhvikad. Tasapisi tuleb neile lisaks iiris, vanillikaun ja tume šokolaad. Veidi vett lahjendamiseks toob iirise enam esiplaanile.

Maitse: üsna terav ja jõuline rünnak. Samas on aga maitses tumedat šerrist magusust ning selle all veidi hapukas marjasus. Loogiline ja oodatud jätk aroomile. Vähese veega lahjendatult (soovitav) teravus kaob, säilib veidi hapukas marjasus. Lisanduvad kuivatatud puuviljad ning kreegimoos. Veidi ehk ka vürtsikust viimasena. Nii aroom kui ka maitse üsna samasse klassi Batch No: 002ga.

Lõpp: keskmiselt pikk. Magus-kuiv šerrisus, tume šokolaad, mõõdukalt vürtsikas.

Hinnang: B+