teisipäev, 19. veebruar 2019

FETTERCAIRN 12 yo

Fettercairn teeb või vähemalt püüab teha uut tulekut ühelinnaseviskina. Nimelt uuendati eelmisel aastal pudeli disaini ning toodi põhiviskina turule senise kahe vanuse märketa (Fior ja Fasque) viski asemel Fettercairn 12-aastane. Mingil põhjusel otsustati aga viski kanguseks valida praegusel ajal pigem kummaline 40%. Samuti on veider, kuigi ilmselt küpsemisjärgus viski varudest tingitult, see, et lisaks 12-aastasele toodi samaaegselt turule 28-aastane, mis mõlemad küpsenud eks-burboon vaatides ning lisaks neile veelgi vanemad 40- ja 50-aastane, mis järelküpsenud vastavalt Palo Cortado šerri ja Tawny Port vaatides viis aastat. Maitstav viski on pärit 3cl näidispudelist.


Fettercairn 12 yo, 40,0%

Aroom: kuiv linnaselisus, enam isegi teraviljane ja sealhulgas aganaid. Vähearomaatne. Kerge tolmune tuhasus, kuid mitte suitsune. Vanad raamatud. Soe tamm. Klaasis seistes on hoomatav mõningane magus puuviljasus.

Maitse: üsna kerge. Rohune, kuid mitte kirbe. Vanill, karusmarjad, lilleline. Tunda on mõningast ebamäärast puuviljasust ning lisaks on leitav kerge piparmündi varjund.

Lõpp: lühike kuni keskmine pikkuselt. Piparmündine puuviljasus, veidi linnaseid ja siis kuivapoolne järelmekk.

Hinnang: C

Omapärane, kuid pudeli eest küsitavat üsna kõrget hinda arvestades lihtsakoeline ja keskpärane linnaseviski. Maitseelamusi mittepakkuv. Lugedes ametlikke ja mõningaid teisi selle viski kohta antud maitsekirjeldusi, siis vähemalt minu poolt maitstud näidises rohket troopilist puuviljasust ei olnud.