reede, 25. jaanuar 2019

Nantou OMAR Sherry type

Teiseks Nantou viskivabriku linnaseviskiks on Omar endistes šerri vaatides küpsenud viski, mis sarnaselt burboonvaadis küpsenuga on samuti ilma vanuse märketa ja ilmselt üsna noor. Viski on villitud 30.05.2016 ja pärit 20cl pudelist.


Omar Single Malt, Sherry type (Nantou Distillery), 46,0% ncf

Aroom: esmalt üsna tuim. Kuiv tamm koos papise kopitusega, siis nii kuivatatud kui ka üliküpsed puuviljad. Mõningane parfüümne lillelisus. Mandel, piimašokolaad ning klaasis seistes teatav šerrisus, kuid see ei ole Šoti viskidele omane šerri aroom. Mõned tilgad vett lisab värskemat puuviljasust.

Maitse: kergelt vürtsikas ja samas kergelt kreemine suutundelt. Teatav šerrisus tajutavalt olemas, mis muudab selle viski maitsed võrreldes burboon vaadis küpsenuga ümaramaks ja pehmemaks. Pähkleid veidi ja ka tsitruseid veidi. Jääb siiski kuidagi lahjaks. Vähese vee lisamisel kuivatatud puuviljad, hoomatav must ploom ja viigimarjad.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kergelt vürtsikas ja samas ka magus, ehk martsipani veidi ning sellist tumeda šokolaadi kirbust.

Hinnang: C

Samuti üsna lihtne linnaseviski, mis midagi meeldejäävat ei paku. Oma maitsetelt veidi selline ebatüüpiline šerrivaadis küpsenud viski, mis võrreldes burboonvaadis küpsenud Omar viskiga oli mulle siiski veidi meelepärasem. Seda just kirbuse puudumise tõttu. Vajab veidi veega lahjendamist. Kuna see viski on võrreldes teisega isegi veidi kallim (täispudeli hind 70-80€ vahel) ei ole ka see viski oma maitsetelt küsitavat hinda väärt.