pühapäev, 6. jaanuar 2019

TEELING Single Grain & Small Batch

Saab nüüd lõpuks ära proovitud ka kaks ülejäänud Teeling nime kandva viski põhisortimendi viskid. Kõik on olemas ka Tallinna poodide viskiriiulitel. Kui augustis 2016 sai tutvustatud Teeling Single Malt viskit, siis nüüd tänu minipudelitele ka selle kaaslased Single Grain ja Small Batch. Teeling Single Grain viski on järelviimistletud California veinivaatides ning Teeling Small Batch aga kuus kuud rummivaatides. Siinmaitstavad viskid on pärit 5cl minipudelitest ning esimene neist on villitud 2016. ja teine 2017. aastal ning sellest lähtuvalt on need viskid pärit ilmselt Cooley viskivabrikust, kuna Teeling nimeline viskivabrik hakkas viskit destilleerima alles 2015 aastal.


Teeling Single Grain, 46,0% nc, ncf

Aroom: üsna neutraalne ja teraviljane. Tasapisi enam magusust, iiris ja tammine vanill. Lisaks taluvõi aroomid. Klaasis seistes kasvab magusus ja pealmiseks tõuseb iiris.

Maitse: samuti väga neutraalne teraviljane piirituselisus. Magus, pruun suhkur, vanill. Mõningane rohune lillelisus annab veidi valgele veinile omast värskust. Suutundelt pehme ja kerge. Tundub lahjem kui 46%.

Lõpp: pigem lühike. Pehme, magus piirituseline mekk, veidi aniisi ja särtsakat veinisust.

Hinnang: C (teraviljaviski)

Teeling Small Batch, 46,0% nc, ncf

Aroom: esmalt kerge magusus koos piirituselise näpistusega. Samuti üsna neutraalne, kuid siiski on siin tajutav mõningane puuviljasus – kerge tsitrus, aprikoosid. Ehk rummivaadi mõju? Veidi ka kriidisust. Kuna puudub iiris, siis aroom siin õhem.

Maitse: neutraalne ja teraviljane. Kerge magusus, kerge vürtsikas ürdisus. Suutundelt pehme ja ümar ning katab suu üsna meeldivalt. Kangus ja heleda rummi iseloomu tunda.

Lõpp: keskmise pikkusega, kurku soojendav. Kerge vürtsikus ja tsitruselisus.

Hinnang: C (seguviski)

Tervikuna üsna sarnased neutraalsed viskid. Ei ole sugugi halvad, kvaliteet on selgelt mõlema puhul tajutav, kuid linnaseviskide maitserikkuse lähedale kumbki ei küüni ega saagi/peagi seda tegema. Hinnangud mõlemale on siinkohal antud teraviljaviski ja seguviski skaalal. Aroom oli oma iiriselisusega parem Single Grain viskil, kuid maitse ja järemaitse Small Batch viskil. Erilisi ja ilmseid veini ega rummi vaadi mõjutusi esile ei tõusnud.