Lõpuks sai
ostetud Jaapani viski, mis juba ammu riiulitelt vastu vaadanud ning ostma
kutsunud. Tegemist on Nikka korporatsiooni poolt valmistatud seguviskiga, mis
toodi Jaapanis turule juba 1986. aastal ning kus on kokku segatud Yoichi suitsune
linnaseviski ja Miyagikyo viskivabrikus valmistatud linnase ja viljaviskid ning
ilmselt veel mõned muud versioonid, mida Jaapanile omaselt ühes viskivabrikus erilaadsetes
ja eri suurustes destillaatorites valmistada suudetakse. Viskid on küpsenud ka erinevat
tüüpi vaatides ning lisaks eelnevale on peale esmast küpsemist need eri vaatides
küpsenud erinevad viskid teiseks küpsemisajaks (pakendil märge Double Matured) kokku
segatud taastäidetud vaatidesse segunemiseks kolmeks kuni kuueks kuuks. Maitstav
viski on ilmselt villitud 2016. aastal ja pärit sellele viskile omaselt jässakast
nelinurksest 50cl pudelist, millel tagasihoidlik väike sildike.
Nikka Whisky From
the Barrel, 51,4%
Aroom: veidi kuiv
tamm ja üsna vürtsikas – kaneel, muskaat, nelk. Lisaks paksemad keedetud
puuviljad (õun, ananass) ja veidi mõrkjas apelsini kuivatatud koor. Vanill ja
karamell annavad piisavalt magusust. Kerge suitsusus meeldivalt ja kompleksust
lisavalt taustal. Üsna paks ja täidlane.
Maitse: tamme
vanill ja tanniinid. Mõõdukalt magusad keedetud puuviljad siirupis. Veidi mõrkjas,
kuid siinkohal meeldivalt, oma vürtsikusega, mõningase kohvipaksu ja apelsini
koorega. Vürtsidest juba aroomis olnud muskaat, nelk ja kaneel, lisaks veidi
ingverit. Suutundelt kreemise ääristusega ja üsnagi täidlane. Meeldiv vürtsika
tamme ja puuviljase magususe integreeritud kooslus. Vee lisamine suurt ei
muuda, kuid teeb veidi magusamaks ja toob juurde linnasuse. Kannatab väga hästi
veega lahjendamist, kaotamata midagi struktuuris ja maitsetes.
Lõpp: üsna pikk. Tammine,
vürtsikas, soolane ja kerge suitsusus – toob naeratuse näole.
Hinnang: B+
(Jaapani seguviski)