Järgmised kaks
viskit on pärit Taivanist, kuid mitte juba tuttavast Kavalanist, vaid hoopis
Nantou nimelisest viskivabrikust. Nantou viskivabrik kuulub riiklikus omanduses
oleva ettevõtte Taiwan Tobacco and Liquer Coropration (TTL) koosseisu. Valitsuse
agentuurina loodi TTL juba 20. sajandi alguses ning selle poolt rajati Nantou
destilleerimisvabrik 1978. aastal ning viskit hakati tootma üsna hiljuti,
täpsemalt 2008. aastal. TTL omandusse kuulub kokku seitse destilleerimistehast,
kuid OMAR nimelist linnaseviskit toodetakse üksnes Nantou viskivabrikus.
Viski valmistamiseks
on Nantou destilleerimisvabrikus kaks paari destillaatoreid. Viski valmistamiseks
vajaminevad linnased imporditakse Šotimaalt. Aastaseks tootmismahuks on umbes
pool miljonit liitrit. Kuna Taivanis on kuumad suved, toimub viski
destilleerimine üksnes oktoobrist aprillini. Kuum kliima põhjustab ka
küpsevatest vaatidest kõrge kao (inglite osa), mis on küll madalam kui Kavalani
viskivabrikus, kuid jääb siiski 5-7% vahele. Viskivabriku põhitooteks on seguviski,
mis koosneb Nantou linnaseviskist, Taichung destilleerimisvabrikust pärit
viljaviskist ja imporditud Šoti seguviskist. Viskivabrik valmistab ka Yushan nimelist
segulinnaseviskit. Esimesed Nantou ühelinnaseviskid villiti vaadikangustena 2013.
aastal ning seejärel juba siin ja järgnevas postituses tutvustatavad n.n
põhisortimendi viskid, millest üks küpsenud eks-burboon ja teine eks-šerri
vaatides. Esimeseks viskiks on siis Omar Bourbon type viski, mis villitud
30.05.2016 ja pärit 20cl pudelist.
Omar Single Malt, Bourbon
type (Nantou Distillery), 46,0% ncf
Aroom: tammine
magus vanill pealmine. Veidi lillelisust, atsetooni ja liimi aroome. Piimašokolaad,
veidi toorest banaani ja karamelli küpsetatud õuntega. Klaasis seistes mõningane
martsipan. Mõned tilgad vett toob vanillikauna, linnaste magusust ja törtsu
tsitrust.
Maitse: esmalt üsna
ümar ja veidi vanilline kreemisus suutundelt. Siis tamm oma vürtside ja
mõningase ingveriga toovad kirbust. Suurt ei toimu. Vähese veega lahjendatult
enam vanilli magusust ja kergeid tsitruseid. Tamme mõju on ilmselt soojas
kliimas küpsemise tõttu liigselt domineeriv.
Lõpp: pigem lühike.
Veidi piirituseline ning liigselt kirbe. Ei kutsu just uut suutäit võtma. Vähese
veega lahjendatult magusam ja meeldivam.
Hinnang: C