reede, 16. november 2018

BOWMORE 2001/2017 MoS

Neljas ja viimane sel kuul sõltumatult villijalt Malts of Scotland pärit linnaseviski on Bowmore, mis on destilleeritud 2001. aastal, küpsenud ühes vaadis (endine Bordeaux punaveini vaat) umbes 16 aastat ning villitud vaadikangusel 2017. aastal. Maitstav on pärit 5cl minipudelist.


Bowmore 2001/2017 Malts of Scotland, Cask MoS 17009, Bordeaux Red Wine Cask, 51,9% nc, ncf

Aroom: esimesena mereline turbasus koos linnaste magususega. Vürtsikas marjasus koos väga kerge metallise äärisega. Otsene veinisus puudub, samas pole ka suitsusus pealmine. Üsna meeldiv tasakaalus tervik ning ka sügavust jagub. Klaasis seistes tuhasem, kuiv tamm ja mustikad. Vesi olulist muutust kaasa ei too, ehk tuleb veidi iiriselist linnasust.

Maitse: kergelt suitsused linnased – vaid hetkeks, siis kohe teravalt kirbe greip. See pole maitstud Tullibardine 64,1%ne alkohoolne teravus, vaid just kirbus. Kirbus on tuntav just keele äärtel ning on ebameeldivalt terav. Suutundelt samas aga üllatavalt õhuke. Veega lahjendades kirbus isegi tugevneb, tervikuna muutub veelgi lihtsamaks ja õhemaks. Kui lahjendada 40%ni, siis laguneb koost, muutudes väga lihtsaks karamelliseks vedelikuks. Ei ole hea.

Lõpp: pigem lühike, kuiv, greibi teravust veidi jätkumas, veidi soolakas. Lihtne ja kaduv.

Hinnang: C

Aroom meeldiv ja hea, kuid see kirbus maitses, õhuke suutunne ja lühike järelmaitse muudavad selle Bowmore üsna keskpäraseks. Aroom ja maitse kui kahest eri viskist pärit.