reede, 24. august 2018

JURA "Prophecy"

Sellekuiseks teiseks Jura viskiks on samuti turvastatud linnaseid kasutav „Prophecy“ nimeline vanuse märketa viski, mis lõpetab Jura turbaste viskide rea: Superstition, Destiny, Prophecy. Siinmaitstav peaks neist siis lähtekohtadelt olema kõige turbasem. Viski valmistamisel on kokku segatud nooremaid ja vanemaid destillaate ning kogu kupatus on küpsenud Prantsuse tammest (Limousin Oak) valmistatud vaatides. Maitstav viski on pärit väga käepärasest ja proportsioonidelt ilusa kujuga 20cl pudelist, mis on villitud 2015. aastal.


Jura ’Prophecy’, 46% ncf?

Aroom: magus ja soe suitsusus. Iiris ja vanill. Rohupõlengu ja puidurösti laadne suitsusus. Magusad, õrnalt turvastatud, linnased, veidi ka selline võine. Klaasis seistes muutub ehk natuke kuivemaks ja vürtsikamaks. Veidi vett toob küpsetatud õunad, suitsused maasikad ning leitav on merelisus suitsukala ja veidi soolaka aroomi kujul.

Maitse: kergelt hapukas turbasus. Üsna ründav; piprasust ja vürtsikust (muskaat, kardemon) üksjagu. Mõningane tsitruste kirbepoolne värskus keskel, mis rõhutab veelgi vürtsikust. Vesi toob kreemist suitsusust, vürtsikus maheneb, muutub veidi magusamaks ning lisandub suitsuselt soolakas marjasus.

Lõpp: pigem lühike ja vähepüsiv. Veidi kirbe ja vürtsikas turbasus. Muutub tuhasemaks ja kuivemaks. Maitsed kaovad kahjuks liiiga ruttu.

Hinnang: C+

Selgelt Jura ’Destiny’ viskist turbasem ja meeldivam. Aroomi võib lugeda väga heaks, kuid maitse ja eriti järelmaitse jäid ehk veidi lihtsaks ning liigselt vürtsikaks. Vee lisamine tuleb eelkõige maitsele kasuks. Igal juhul igati hea Jura, mis meenutab tervikuna natuke Glen Scotia viskisid.