Siinne Octomore
kuulub number .2 seeriasse, kus viski küpsemiseks on alati kasutatud lisaks
Ameerika tammest vaatidele kas täisajaliseks küpsemiseks või
järelviimistlemiseks erinevaid veini vaate. Senimaani on kasutatavateks
veinivaatideks olnud järgnevad:
- Octomore 02.2: Chateau Petrus Bordeaux casks
- Octomore 04.2: Chateau d’Yquem Sauternes casks
- Octomore 06.2: Eau-de-Vie Limousin Oak casks of Aquitaine
- Octomore 07.2: Rhône Valley Syrah Wine casks
- Octomore 08.2: esimesed kuus aastat küpsenud eraldi kolmes eri sorti teise täitekorra vaatides (French Mourvedre, Austrian sweet wine, French Sauternes) ning seejärel kokkuvalatult kaks aastat värsketes Amarone veini vaatides.
Viimane neist
(08.2) on tulnud juba ka müüki ülelahe laevadele ning kuna viski küpsemiseks kasutatud
vaatide kombinatsioon tundus olevat huvitav, arvestades just seda, et tegemist
on ju turvastatud viskiga, sai see tervikpudelina juba endalegi soetatud.
Siinmaitstav
Octomore on destilleeritud 2009. aastal, küpsenud siis Ameerika tammest
vaatides ja endistes Syrah (Rhône org) veini vaatides ning villitud viieaastasena
2015. Šotimaal kasvanud odrast valmistatud linnaste turbasuse määr peale
turvastamise lõppemist oli mõõdetuna nii nagu 07.1 viskigi puhul 208ppm. Nii nagu
kõik .2 Octomore viskid, oli ka see suunatud eelkõige reisikaubanduse (Travel
Retail) lettidele. On endiselt veel ülelahe laevadel saadaval paarkümmend eurot
üle saja hinnaga. Maitstav viski on pärit 6cl näidispudelist.
Octomore 07.2 Cask
Evolution, 208ppm, 58,5% ncf, nc
Aroom: põletav teravus
koos vürtsika tammega, siis selgelt hoomatav veinisus, mis annab üsna tugeva
hapukuse. Muutub tasapisi paksemaks, kuna lisandub turbasuitsusus. Vajab avanemiseks
aega. Klaasis seistes üha enam marjast-puuviljast magusust, mis hapukusega
integreerudes annab sellise magushapuka rukkileiva aroomi. Vähene vesi ümardab
ja muudab oluliselt magusamaks, vabaneb Ameerika tamme poolt viskisse jäetu kerge
iirise ja vanilli näol.
Maitse: väga
jõuline, üsna terav, vürtsikas, magushapukas turbasus, veinine. Vein ja turvas
ei ole heas tasakaalus, pigem võitlevad üksteisega ning hapukus ja isegi kirbus
liigselt domineerimas. Vajab samuti aega, siis oluliselt meeldivam ja
integreeritum. Apelsin, mustikas, vaarikas. Turbasus saabub viimasena ja siis
üsna jõuliselt. Vähene vesi teeb head, jätab alles vürtsikuse, isegi seda veidi
võimendades, kuid kaotab õnneks hapukuse ning toob juurde tsitruselist värskust
koos meeldiva turbasusega.
Lõpp: pikk. Üsna turbane,
veidi terav ja hapukas. Veega lahjendatult on järelmatse oluliselt magusam ja
integreeritum, turbasus on selline põlenud rohu mõrususe laadne.
Hinnang: B