neljapäev, 19. oktoober 2017

BUNNAHABHAIN Mòine

Aeg maitsta taas Bunnahabhain viskisid. Sedakorda tuleb maitsmisele järjest kaks vanuse märketa (NAS) viskit, millest esimene on valmistatud turvastatud linnastest ja teine mitte. Siinmaitstav Bunnahabhain turvastatud linnastest valmistatud viski kannab nime Mòine. Samanimeline viski villiti esmakordselt juba 2004. aastal, millele lisandus 2009. aastal samanimeline tünnikangusega viski. Seejärel on „mòine“ saanudki nimeks (lisaks muidugi teised raskesti hääldatavate nimedega sildistatud NAS viskid – Toiteach, Ceobanach, Darach Ur, Cruach-Mhòna), mille kaudu tunda ära Bunnahabhain turvastatud linnastest valmistatud viskisid. Siinmaitstav kuue aasta vanune Mòine viski on villitud 2015. aastal ja primaarselt Rootsi turule.


Bunnahabhain Mòine, 46,3% nc, ncf

Aroom: kerge ja meeldiv turbasuitsusus koos kreemise magusa linnasusega. Üsna hea tasakaal nende vahel. Veidi sõnnikulisust ja pipart. Mandliküpsised, vanill, mõningane pirn, tuhane sidrun, kerge ingver. Õrnalt on tunda ka metallisust, mis meenutab samas ka meditsiinilist turbasust. Tervikuna püsib siiski magusate turvastatud linnaste juures.

Maitse: kerge, pehme ja kreemine algus. Kerge sidruniga suitsusus, linnaseline, vanill, suitsusus siin pigem kuivem ja tuhasem kui magus. Keskosast alates vürtsikust, ingverit ja pipart. Vee lisamisel veidi metalline mekk koos meditsiinilisema suitsususega. Pigem ilma veeta.

Lõpp: keskmise pikkusega. Turbane, kerge sidrun, veidi vürtse koos ingveri ja pipraga, magus linnas veel endiselt kohal, kuid lõpus muutub siiski üsna kuivaks ja veidi metalliseks.

Hinnang: C+

Lihtne ja noor, kuid samas meeldiv selline. Arvestades sellega, et selle viski hind oli u 30€, siis pole midagi ette heita. Saavutatud on hea tasakaal turbase suitsususe ja magusa puuviljasuse/linnasuse vahel. Täpselt selline noor turbane Islay viski olema peakski, kui just ei ole soovi kogeda üheplaanilist turbast otserünnakut. Siinne Bunnahabhain ei tekita vähimatki vastumeelsust, kuid samas ei tooda muidugi ka erilist vaimustust. Lihtsalt meeldiv! Vaatame mida pakub teine maitstav Bunnahabhain.