Lagavulin
viskivabrik sai sel aastal 200. aastaseks. Aastapäeva puhuks villiti kaks
piiratud koguses ühelinnaseviskit: 8- ja 25-aastane. Lisaks sai aastapäeva
märke ka järjekorras juba 15nes tünnikangusega 12-aastane Lagavulin, mis on
küpsenud taastäidetud Ameerika tammest eks-burboon vaatides. Maitstav on pärit
6cl näidispudelist.
Lagavulin 12 yo
„Special Release 2015“, 56,8% ncf
Aroom: kangusele
vaatamata üsna kerge. Suitsune magus sidrun, suitsusus on turbane (kõdu, taime
juurestik) ja samas kulupõlengu laadne. Ehk siis nii tugevamat kui kergemat
suitsusust üheaegselt. Kergelt värske asfaldi aroomid. Sidrunile lisaks
magusaid suitsuseid puuvilju, eriti pirn, ja kummeli tee. Lisaks ka mõrkjamat
rohusust ja ürdisust; kamper. Vesi toob aroomi ka vanilli ja linnased ning
muudab koosluse veidi paksemaks ja õlisemaks.
Maitse: intensiivne
tsitruseline turbasuitsusus; terav, kuid sobib ka sellisel kangusel
mekkimiseks. Vesi ümardab ja toob enam esile õlise magusa linnasuse koos
suhkrustatud sidruniga. Lisaks mõru-magus greip ja ürdisus. Turbasus saabub
pigem teise lainena ja on tajutavalt soolane koos kerge piprasusega.
Lõpp: pikk,
tugevalt turbane, mis nüüd ka veidi meditsiiniline, veidi rohuselt ja
tsitruseliselt mõru, greip, pipar; kuiv.