pühapäev, 11. detsember 2016

CAOL ILA Distillers Edition 2001

Siinmaitstav ühelinnaseviski on järjekordne näide Diageo poolt turule toodud „Distiller’s Edition“ sarjas villitud viskidest. Kõik sellesse kuuluvad viskid on läbinud peale algset eks-burboon vaatides küpsemist järelviimistluse erinevat tüüpi veinivaatides. Kui näiteks Cragganmore puhul on järelviimistluse vaatideks Ruby Port, Lagavulini puhul PX, Taliskeri puhul Amoroso šerri, siis Caol Ila puhul on järelviimistlus toimunud Moscatel veini vaatides. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Caol Ila Distiller’s Edition 2001/2013, C-si, 9-473, 43%

Aroom: algus kinnine, vaid kerge suitsusus veinises kastmes ja punased marjad, mis kokku annavad veidi sellise kummise aroomi. Vürtsidest nelk ja kerge pipar. Tervikuna meeldivalt ümar, kus suitsusus pole pealmine, vaid püsib taustal. Eriti palju ei toimu, kuid oma lihtsuses üsna meeldiv.

Maitse: ümar, magusapoolne (kuivatatud õunad). Siis tuleb värske ja veidi hapukas marjasus, vürtsidest nelk koos kerge musta pipraga. Suitsusus on tunda, kuid see on üsna hästi integreeritud teiste maitsetega ja kerkib esile enam maitse lõpus.

Lõpp: üsna pikk, jätkub veinine suitsusus ja kerge hapukas marjasus. Lisaks vürtsid (eriti kaneel), mis teeb lõpu veidi kuivaks. Kurku meeldivalt soojendav.

Hinnang: B

Märkimisväärselt erinev 12-aastasest ja ka eelnevalt maitstud G&M „naturaalsest“ Caol Ilast.