neljapäev, 19. mai 2016

TALISKER 2005/2015 „Distillers Edition“

Talisker „Distillers Edition“ on peale algset eks-burboon vaatides küpsemist järelküpsenud amoroso vaatides. Konkreetne linnaseviski on destilleeritud 2005. ja villitud 2015. aastal. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Talisker „The Distillers Edition“ 2005/2015, TD-S: 5RD, 45,8%

Aroom: ümar, kerge, pehme. Kerge suitsusus ja karamelliseeritud puuviljad, magus iiris ja magus veinisus. Tume suhkrusiirup. Taustal veidi vürtsikust ja soolatud tilli.

Maitse: täidlane, üsna magus suutunne, kuid siiski mitte imal. Pehmed keedetud puuviljad siirupis. Iiris, vanill ja kookos. Õrnalt soolane. Piprasust on tunda, kuid see on kerge ja ei tõusu esiplaanile. Suitsusus aimatav vaid taustal. Vesi toob esile karamelliseeritud apelsini ja sidruni ning muudab suutunde kergelt kreemiseks.

Lõpp: üsna pikk, kerge, magus-vürtsikas, kookos ja vanill.

Hinnang: B+

Aroom ja maitse omavahel üsna hästi tasakaalus. Tervik siiski veidi liigselt magusa poole kaldu. Enam võinuks olla suitsusust ja ka piprasus on võrreldes 2012. aasta DE-ga veidi liiga vaoshoitud. Võrreldes kahe eelnevalt maitstud Taliskeriga (Skye ja Port Ruighe), on siinne Distillers Edition ikka klass parem viski.