pühapäev, 8. mai 2016

JURA "Superstition"

Jura „Superstition“ on ilma vanuse märketa ühelinnaseviski, mis kokku segatud vanematest (info kohaselt kuni 21-aastased) turvastama linnastest valmistatud viskidest ja noortest turvastatud linnastest valmistatud viskidest. Maitstav on pärit 20cl pudelist, mis villitud 2015. aastal.


Jura „Superstition“, 43%

Aroom: üsna magus, kergelt šerrine ja kreemine puuviljasus. Suhkruga kaetud ahjuõun. Kerge turbasuitsusus taustal, mis väljendub osalt sellise tööstusliku papi aroomis. Veidi münti, männivaiku ja apelsinikoort.

Maitse: õline ja suitsune puuviljasus, ümar ja üsna paks suutunne. Veidi soolasust ja vürtsikust, kaneel ja muskaat. Pruunistatud suhkur ja mesi. Vesi toob puuviljad enam esile ja muudab maitse veidi mitmeplaanilisemaks, pehmelt kreemiseks; puuviljadest tulevad esile ploom ja mango.

Lõpp: keskmiselt pikk ja kurku soojendav. Mesine, kreemine, suitsune, mis taandub kergelt soolaselt rohuseks.

Hinnang: C+

Jällegi üsna lihtne, kuid kergelt lähenetav üsna meeldiv ja tasakaalus ühelinnaseviski. Kannab samuti hästi veega lahjendamist. Võrreldes 10-aastasega on „Superstition“ veidi magusam ja rikkalikum ning mulle meelepärasem. Suurem turvastatud linnaste mõju on tunda.