kolmapäev, 18. mai 2016

TALISKER "Port Ruighe"

Viski on küpsenud esmalt eraldi taastäidetud vaatides (nii Ameerika kui Euroopa tammest valmistatud) ja tugevamalt söestatud vaatides ning lõpuks siis teisaldatud portveiniga (Ruby Port) töödeldud vaatidesse. Viimane on andnud siis ka osalt viski nime tausta (Port). Teiselt poolt osutab nimi Skye saare sadamalinnale Portree, mille gaeli keelseks nimeks ongi „Port Ruighe“ (hääldatakse „portree“). Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Talisker „Port Ruighe“, 45,8%

Aroom: üsna tagasihoidlik ja kinnine. Veinised aroomid pealmised, värske nahk või isegi pigem kunstnahk ja vahariie (selline nõukaaegne köögivakstu). Lisaks magusapoolne pruunistatud suhkur, mustad rosinad ja kerge suitsusus. Taustal hoomatav ka valge pipar ja veidi sõnnikulisust.

Maitse: magus ja veinine. Puuviljadest leida apelsin ja mandariin, mustad rosinad, vürtsidest ingver ja piprasegu. Midagi rohelist, justkui lehtsalat kerge soolaga.

Lõpp: üsna pikk, kuid ebameeldiv. Kruusis seisnud ja juba jahtuda jõudnud liiga kange ja magustamata roheline tee. Suud ja hambaid katab ebameeldiv metalline mekk, mis ei taha sealt kuidagi lahkuda.

Hinnang: D

Üsna ebameeldiv kooslus. Tasakaalutu ja vähekompleksne ning selgelt mitteõnnestunud ebataliskerlik viski.