pühapäev, 3. jaanuar 2016

GLENLIVET 15 yo "French Oak Reserve"

Glenlivet 15-aastane on 4/5 oma küpsemisajast veetnud sarnaselt 12-aastase Glenlivet’ga (s.t  99% osas) eks-burboon vaatides ning seejärel on viimaseks kolmeks või enamaks aastaks siirdatud 30-35% viskist küpsema värsketesse Prantsuse tammest vaatidesse. Sellest siis ka lisanimetus „French Oak Reserve“, mis osutab just faktile, et vaid osa viskist on küpsenud erinevat tüüpi vaatides. Maitstav on pärit 2010. aastal villitud pudelist.

Glenlivet 15 yo „French Oak Reserve“, 40%

Aroom: värske magus puuviljasus ja vanill. Puuviljadest domineerib õun ja pirn (eriti pirnikaramell), millele lisandub mesi. Magususe all vürtsid (muskaat, kaneel, kardemon), mis teevad selle võrreldes 12-aastasega oluliselt kompleksemaks ning noorele Glenlivet’le omane värske lillelisus on vaid taustal kergelt tunda.

Maitse: magus, puuviljane ja üsna tugevalt, kuid samas pehmelt vürtsikas, mis ei lase magususel imalaks muutuda. Tamme mõju destillaadile on tuntav. Suutundelt pigem kuiv. Vürtsidest esil muskaat, kaneel ja vanill. Lisandub magus pähklisus või pigem martsipan. Meenutab ohtra kaneeli ja kardemoniga õunapirukat.

Lõpp: pikk ja meeldiv. Algus kuivapoolne, siis tulevad uuesti vürtsid, mis taanduvad lõpuks magusaks vanilliks.

Hinnang: B

Hea magus-vürtsikas algus uuele viskiaastale.