pühapäev, 10. jaanuar 2016

GLENFIDDICH "Malt Master's Edition"

See on Glenfiddich’i viskivabriku kuuenda „linnasemeistri“ (malt master) Brian Kinsman’i poolt loodud linnaseviski, mis on esimene omataoline, s.t see on esimene kahekordselt küpsenud (double matured) Glenfiddich linnaseviski. Peamine osa küpsemisest on toimunud traditsioonilistes vaatides (Ameerika tammest endised burbooni vaadid) ja seejärel viimased aastad endistes (ilmselt Euroopa tammest) šerri vaatides. Maitstav on 6cl näidispudelist.


Glenfiddich „Malt Master’s Edition“, 43%

Aroom: üpriski täidlane, vürtsine ja puuviljane. Samas ka üsna magus, piimašokolaad, tajutavad kuivatatud puuviljad (ploom, viigimari), veidi ka vanill ja kookos.

Maitse: algne suutunne pehme, ümar ja magus; maitses alguses piimašokolaad, kuid siis järgneb veidi kirbe ja üpriski tugev vürtsikas osa – pipar, ingver ja muskaat. Isegi veidi sapine. Vürtsikuse alt raske leida Glenfiddich’ile omaseid puuvilju, ei värskeid ega ka kuivatatud. Veidi üksnes mandlit, kookost.

Lõpp: keskmiselt pikk. Kuiv, vürtsikas ja meeldivalt soojendav.

Hinnang: C+

Hea viski, kuid maitses on vürtsid liigselt domineerivad, mis matavad tüüpilise värske lillelise-puuviljase Glenfiddich’i destillaadi pea täiesti enda alla.