Benromach
viskivabrik on asutatud 1898. aastal. Viskivabrik suleti 1983, kuid kümme aastat
hiljem ostis selle üks vanemaid ja tuntumaid sõltumatuid villijaid Gordon &
MacPhail. Peale viieaastast hoolikat taastamistööd alustas Benromach
viskivabrik uuesti linnaseviski valmistamist aastal 1998. Benromach on üks
väiksemaid viskivabrikuid Speyside regioonis (tootmisvõimsus 500 000
liitrit aastas, kuid praegune maht sellest umbes pool). Eelmisel aastal
uuendati pakendit ning ka põhitoodangu sortimenti. Siin ja järgnevas kahes
postituses maitstavad on pärit kolmesest pakist (3x20cl).
Benromach
10-aastane on esmalt küpsenud üheksa aastat eraldi eks-burboon (80%) ja
eks-šerri (20%) vaatides ning seejärel kokkusegatult küpsenud veel aasta
esmatäite Euroopa tammest eks-šerri (Oloroso) vaatides.
Benromach
10 yo, 43% ncf (?), nc (villitud 2011)
Aroom:
veidi suitsune magusus, rohune (ürdid ja rohelised õunad). Iiris, vanilje ja
kerge šerri. Vürtsidest tunda ingverit.
Maitse:
suitsune ja veidi mõru. Õrnalt piprane, ingver; läheb üle iiriseks. Tunda ka rosinaid,
veidi pähklit ja vaniljet õrna šerri all. Puuviljadest apelsin ja kuivatatud
aprikoos. Veega mõrudam (pigem ilma veeta).
Lõpp:
suhteliselt pikk. Veidi mõru ja suitsune.
Hinnang:
B