Benromach
viskivabrik on katsetanud nii „Origins“ sarja toodetega (vt postitus
24.03.2015) kui nn „rohelise“ linnaseviskiga „Organic“ ja „Organic Special
Edition“. Mõlemate tootmises on kogu protsess – toorained, destilleerimine,
küpsemine ja villimine – sertifitseeritud UK standarditele. Linnaseviski
küpsemiseks on kasutatud üksnes uusi Ameerika tammest vaate. Standard „Organic“
ja „Organic Special Edition“ erinevuseks on see, et viimase puhul on linnaseid
kuivatatud turbasuitsus. Mõlemad on suhteliselt noored (ilmselt 6-7 aastat
küpsenud) viskid.
Benromach
„Organic“ Special Edition, 43% ncf (?), nc (villitud 2011)
Aroom:
tammine, vanill, taustal suitsusus. Suhteliselt terav ja rohune (äratuntavalt noor viski). Vesi kaotab teravuse ja jätab alles suitsuse vanilli,
milles tajutavad ka värsked puuviljad.
Maitse:
suhteliselt terav ja kirbe. Taustal soolane magusus, sidrun ja apelsin. Vesi
mahendab ja suitsusus tuleb koos vanilli ja iirisega enam esile.
Lõpp:
pikk, kirbe. Veega magusam.
Hinnang:
C+