pühapäev, 30. august 2015

GLENCADAM 12yo Port & 14yo Oloroso

Delikaatset ja pehmet Glencadam destillaati on sellele linnaseviskile hästi sobiva eks-burboon vaadis küpsemise järgselt järelküpsetatud ka portveini ja oloroso šerri vaatides. Mõlemad viskid tulid turule 2010. aasta suvel. Endises portveini vaadis viimistletud ja endises oloroso šerri vaadis viimistletud Glencadam linnaseviski on algküpsenud vastavalt 10- ja 12-aastat eks-burboon vaadis. Mõlema linnaseviski puhul on järelküpsemise ajaks kaks aastat. Maitstavad on 6cl näidispudelitest.


Glencadam 12 yo Portwood Finish, 46% ncf, nc

Aroom: suhteliselt terav ja nina põletav. Õrn veinisus, karamellistatud suhkur, iiris, rosinad, kuivatatud aprikoos. Tume šokolaad, veidi mõru mandlit ja rabarberit. Vesi vabastab alt enam Glencadamile omaseid kergemaid aroome: õun , melon, valge šokolaad.

Maitse: algne magusus muutub kiirelt vürtsikalt kirbemaks. Veinine, karamellistatud suhkur. Veega kreemisem, esil enam pehmed puuviljad ja linnasus. Vähene vesi soovitav.

Lõpp: lühike, kuiv.

Hinnang: C+

Glencadam 14 yo Oloroso Sherry Finish, 46% ncf, nc

Aroom: puhas, värske, magus. Õrnalt kevadist rohusust ja värskeid vürtse. Puuviljadest pirn, värske ja ka kuivatatud õun; rosinad. Vesi toob esile tsitrust (sidrun, apelsin). Parim osa.

Maitse: magus, pehme linnasus koos kerge šerrisusega. Delikaatsed vürtsid, kuivatatud puuviljad (eriti viigimari). Veega veidi kreemisem, šerri kuivem ning enam tuleb esile rohusust ja vanilli; veidi ka metsapähklit.

Lõpp: keskmiselt pikk, magus-mõru, õrnalt vürtsine ja kuivusele kalduv.

Hinnang: B