Benromach
on üks neid Speyside viskivabrikuid, mis katsetanud tugevalt turvastatud
linnaste kasutamist. Maitstava 2004 aastakäigu linnaseviski valmistamiseks on
linnaste turbasisalduseks 53ppm. Viski on küpsenud esmatäite eks-burboon
vaatides u kaheksa aastat.
Benromach
„Peat Smoke“ 2004, 53ppm, 46% ncf(?), nc (villitud 2012)
Aroom:
pehme, värske, suitsune. Isegi veidi turbane (mittemereline). Vanill, pirn, magus
sidrun ja taustal selgelt tajutav valge pipar.
Maitse:
väga mõnus sidrunikreemine pehmus koos suitsuse ja linnaselise magususega.
Veidi ka vanilli, mandlit ja martsipani. Noore viski kohta üpris kompleksne ja
hästi tasakaalus. Veega veidi piprasem (viski noorus tuleb enam esile) ja
tsitruselisem (greip).
Lõpp:
suhteliselt lühike ja kuiv. Järelmaitse pehme ja veidi mandline.
Hinnang:
B+