esmaspäev, 15. juuni 2015

GLENLOSSIE Vintage 1997

Glenlossie, 16 yo / Signatory Un-Chillfiltered Collection, Destilleeritud 18.02.1997, villitud 09.07.2013. Küpsenud ümbertehtud (eks-šerri?) vaatides (Hogsheads) # 812 + 813, maitstav on pudel # 667 villitud 793 pudelist.

Aroom: Magus ja värske. Algus pinnal veidi rohune, ka münt; lilleline. Siis tuleb selgelt esile õun – nii värske kui kuivatatud. Pikemal seismisel on tuntavalt tajutav mesi, karamell ja naturaalsed puuvilja suhkrud.

Maitse: Magus ja värske, naturaalsed puuvilja suhkrud. Magususe järgselt kohe suhteliselt mõru, mille all peidus siiski veidi linnaselist kreemisust. Üpris tugevalt esil vürtsid ja piprasegu, mida aroomi põhjal ei ootaks. Vesi teeb vürtsisemaks, tunda enam purustatud musta pipart; magus puuviljasus jääb selle varju.

Lõpp: keskmiselt pikk, magus puuviljasus koos vürtsisusega lõpus. Veega kohad vahetuvad: algus vürtsine, siis magus puuviljasus, mis taandub lõpuks suhteliselt kuivaks.

Hinnang: B


Ilmselt on tegemist ümbertehtud vaatidega, mis kas mõlemad või vähemalt üks olnud eks-šerri. Pigem ilma vee lisamiseta, kuid tahab veidi pikemalt klaasis seismist.