Auchentoshan viskid on kolmekordselt destilleeritud ning eks-burboon vaadis küpsenuna oma iseloomult üpris kerged (nt 12-aastane). Siin maitstav ühelinnaseviski „Three Wood“ on nimele vastavalt peale algset 10-aastast eks-burboon vaadis küpsemist pandud järelküpsema algselt umbes aastaks eks-oloroso ning seejärel veel umbes kuueks kuuks endistesse Pedro-Ximénez vaatidesse. Maitstav on 5cl näidis täismõõdus pudelist.
Auchentoshan
„Three Wood“, 43%
Aroom:
veinine, kangusele vaatamata suhteliselt alkohoolne, karamellistatud suhkur,
sultana rosin, datlid, liigselt suhkrustatud apelsini marmelaad. All on tunda,
kuigi vaevu tajutavalt, ka burboon vaadi vanilli ja õuna (kuivatatud).
Maitse:
veinine, šerrine, karamellistatud suhkur, suhkrusiirup; datlid, rosinad,
veidi apelsini ja tumedat šokolaadi; ka kirbet vürtsisust.
Lõpp:
pikk, veinine, mandel, üpris kuiv.
Hinnang: C+
Vaadid
on katnud kerge ja linnaselise destillaadi täiesti enda alla. Kes armastab
šerrivaadis küpsenud ühelinnaseviskisid, võiksid ka seda kindlasti proovida.