pühapäev, 28. juuni 2015

GLENFIDDICH 14 yo "Rich Oak"

Glenfiddich 14-aastane Virgin Oak ühelinnaseviski on küpsenud algselt 14 aastat traditsioonilistes vaatides ning seejärel järelküpsenud alguses 12 nädalat uutes Euroopa tammest vaatides ja seejärel veel 12 nädalat uutes Ameerika tammest vaatides. Siit siis ka nimi Virgin Oak (uus tamm). Järelviimistlemiseks kasutatud vaadid ei ole sisaldanud enne midagi ning neid ei ole ka mingi muu kange alkoholi ega veiniga ette valmistatud (seasoned). Ameerika tammest vaadid on söestatud samal viisil, nagu seda tehakse burbooni küpsemiseks vaatide ette valmistamisel. Euroopa tammest vaadid on üksnes kergelt söestatud. Maitstav on 20cl pudelist.

Glenfiddich 14 yo „Rich Oak“, 40%

Aroom: kerge, ümar ja kompleksne puuviljasus. Vanill (värske puit), küpse värske õun, kuivatatud õun ja ka ahjuõun. Veidi vürtsist teravust. Väga meeldiv.

Maitse: magus ümar puuviljasus, millele lisandub koheselt veidi kibe värske puidu vürtsikus, mida aitab aga omakorda pehmendada vanill koos kuivatatud puuviljadega. Ahjuõun kaneeliga, õrnalt ka karamellist kreemisust.

Lõpp: keskmiselt pikk; suhkruselt magus, mis taandub puiduselt kuivaks.

Hinnang: B+