reede, 5. juuni 2015

LINKWOOD Vintage 1998

Nii tänases, kui ka kahes järgnevas postituses on maitstavateks sõltumatu villija Signatory Vintage külmfiltreerimata kollektsioonis (Un-Chillfiltered Collection) villitud ühelinnaseviskid. Nendeks on suurkorporatsioon Diageo omandusse kuuluvad Linkwood, Clynelish ja Glenlossie.

Linkwood, 15 yo / Signatory Un-Chillfiltered Collection, Destilleeritud 5.11.1998, villitud 20.02.2014. Küpsenud eks-burboon vaatides # 11777 + 11778, maitstav on pudel # 415 villitud 595 pudelist.

Aroom: Kerge, kuid intensiivne - atsetoon ja küünelaki eemaldaja. Tasapisi tajutav tsitrus, peamiselt sidrun, ja lillelisus, mille taustal õrnalt ka vanilje. Veega kergem, selgelt magusam. Esile tuleb pirn ja pehme suveõun (Valge klaar), taustal tunda värskelt niidetud rohi. Vaadi mõju vähene.

Maitse: suhteliselt terav, õrnalt vürtsine ja lilleline; puidune kuivus. Veega maitse jälle magusam, esile tuleb puuviljasus (pirn, õun), vanilje, veidi ka barbarissi.

Lõpp: lühike ja kirbe; veega veidi pikem ja kreemisem.

Hinnang: C+

Suhteliselt iseloomutu sirgjooneline soojade kevad- ja suveõhtute jook. Proovida võib ka enne tarbimist külmkapis hoidmist. Viski, mis ei sobi meie kliimas sügisesse ega kohe kindlasti talveõhtute soojendajaks. Antud partii puhul on kasutusel olnud ilmselt väheaktiivne vaat, tõenäoliselt kolmanda täitekorra oma. Sellele osutab ka väga hele värvus, mis on kuiv Champagne roheka varjundiga.