esmaspäev, 16. oktoober 2023

Tyrconnell

Kuu teises pooles keskendun Iiri linnaseviskidele. Mõlemad maitsmisele tulevad ühelinnaseviskid – Tyrconnell ja Connemara, on destilleeritud Cooley viskivabrikus. See on loodud 1987 John Teeling’ poolt, kui ta ostis Ceimici Teo vabriku (industriaalse piirituse tootja) ja nimetas selle Cooley’ks ning paigaldas seejärel sinna kaks padadestillaatorit. Aastal 1992 villiti esimene ühelinnaseviski – Locke’s ning seejärel juba erinevate nimedega brände. Beam Suntory ostis viskivabriku 2011 ning praeguseks on Cooley viskivabriku kaheks tuntumaks brändiks sel kuul maitstavad Tyrconnell ja Connemara (rohkem või vähem turvastatud linnastest valmistatud). Esimeseks maitstavaks on vanuse märketa (NAS) Tyrconnell, mis on pärit 2021 villitud 5cl minipudelist.



Tyrconnell, 43,0%

Aroom: kerge ja ümar, magusad tsitruselised, mesisust veidi, konservi ananass ja vanilline magus tamm. Klaasis seistes kõike hoidvalt odrane viljasus.

Maitse: kergelt magus vanill alguseks, siis tsitrusekoored koos vürtsika röstitud tammega. Tsitrustele lisaks veidi ka konservi ananassi ja ehk ka pähklisust.

Lõpp: pigem lühike, tsitrusekoored, vürtsisegu ja mõningane mõrkjas rohusus järelmekis.

Hinnang: C

Üsna lihtne, kuid suuremate puudusteta. Keskmise paremal poolel. Meenutab ehk noori vanuse märketa Glenlivet viskisid, kuid tänu 43%-le kangusele neist intensiivsem ja vähemmagusam.