teisipäev, 17. oktoober 2023

Tyrconnell 10 yo Port Cask Finish

Tyrconnell viskisid villitakse kolme erineva järelviimistlusega: port, madeira ja šerri. Kõik need on 10-aastased, üheksa aastase põhiküpsemise läbinud eks-burboon vaatides ja 46% kangusega. Esimeseks maitstavaks on portveini vaatides vähemalt kolm kuud järelviimistletud Tyrconnell. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Tyrconnell 10 yo Port Cask Finish, 46,0% ncf?

Aroom: koheselt portveinile omased aroomid – punased marjad, kuiv nahk, kerge metalllisus, kuid otsest veinisust pigem mitte. Vähearomaatne, pigem kuiv, isegi peaaegu ilma magususeta. Klaasis seistes tuleb jõhvikas tuhksuhkrus, mis toob müningase magusa noodi, kuid samas nüüd ka vürtsikust (à la glögi).

Maitse: üsnagi kreemine ja ümar suutundelt, vähemalt esimene pool. Magus-kuiv rikkalikult veinine keskosa. Teises pooles muscovado suhkur ja punaste marjade segu (kirss, punane sõstar, jõhvikas) koos üsnagi äkiliste vürtside ja suud kuivatava nahasusuega.

Lõpp: keskmise pikkusega. Marjane veinisus koos vürtsikuse ja mõningase pähklisusega. Üllatavalt on järelmekk veidi lääge.

Hinnang: C+

Hea linnaseviski. Aroom oli küll pigem vaoshoitud, kuid selle korvab piisavalt rikkalik maitse.