kolmapäev, 26. oktoober 2022

GLENFIDDICH 19 yo AoD, Madeira Cask Finish

Age of Discovery sarja teise viskina maitsen Madeira vaatides järelküpsenud Glenfiddichi, millel vanust teistega sama palju ehk 19. aastat. Maitstav on pärit 2013. aastal villitud 20cl pudelist.



Glenfiddich 19 yo Age of Discovery, Madeira Cask Finish, 40,0%

Aroom: magus algus ning esmalt pigem suletud ja isegi vähearomaatne. Siis karamelliseeritud puuviljad, sekka rosinaid ja mesisust. Kerge veinisus, kuiv tammisus, millega liitub ka veidi selline suitsune noot, kuid mis on siiski pigem tammeröst. Klaasis seistes muutub veidi vürtsikamaks, kuid lisanduvad ka vanill ja kookos, mis muudavad terviku paksemaks ja rikkalikumaks.

Maitse: ümar, kreemine ja puuviljane. Magus vanilline algus, millele järgneb hästi integreeritud karamelliseeritud tsitruste ja vürtside segu, mis omakorda läheb üle kreemiselt kookoseliseks. Hea ja meeldiv maitsekaar.

Lõpp: keskmise pikkusega. Õrnalt hapukas marjasus, suhkrustatud ingver, mõningane fenkol. Järelmekk kreemine kookos.

Hinnang: B

Väga hea. Alguses ei anna end küll kohe kätte, kuid kui oodata ja keskenduda, siis on siin tegemist üsna rikkaliku maitsekoosluse ja hästi integreeritud Glenfiddich viskiga. Kui oleks see olnud veel külmfiltreerimata ja vähemalt 46% kangusega, siis oleks ilmselt tegemeist suurepärase linnaseviskiga.