teisipäev, 4. oktoober 2022

Rummid: Diplomatico & Dictador 12, 20

Vist polegi ühtki rummi blogis tutvustamise jaoks maitsnud. Ja tegelikult pole üldse eriti rumme oma elus mekkinud. Pidanuks siinkohal tegema ka tavapärase rummi, kui kange alkohoolse joogi, tutvustuse, kuid jätan selle järgmiseks rummi maitsmise korraks. 

Kreeka reisilt sai ostetud kaasa kaks minipudelis Dictador rummi ning neile sai siis Eestist võrdluseks juurde võetud Diplomatico rumm. Kui viimase puhul pole sildil mingit märget küpsemisaja kohta, mis veebist saadava info kohaselt on kuni 12 aastat, siis Dictador rummidel on siltidel vanuseks toodud vastavalt 12 ja 20 aastat. Need arvud on küll sügavalt kaheldavad, kuna samas on ju sildil märge, et küpsemine on toimunud Solera System meetodil. Ja 20-aastane rumm ei saaks täispudelina kindlasti maksta vaid u 50-60 raha. Diplomatico puhul on osutatud, et rumm on küpsenud endistes viski vaatides (ilmselt seega eks-burboon) ning Dictador 12 on peale eks-burboon vaatides veedetud aega lisaviimistletud eks-šerri ja 20 eks-port vaatides. Maitstavad on pärit 5cl minipudelitest.



Diplomatico Reserva Exclusiva (Venetsueela), 40,0%

Aroom: magus. Suhkrusiirupine, karamelliseeritud suhkur, puiduvaik, vahtrasiirup, karamelliseeritud apelsinikoored.

Maitse: väga magus, ümar, koorega kohv.

Lõpp: väga magus, ohtra suhkru ja koorega kohv.

Dictador Solera System 12 Ultra Premium Reserve (Kolumbia), 40,0%

Aroom: magus, pähklikreem, lahustuv kohv (Nescafe), karamellikaste.

Maitse: ümar, tugev papisus, magus lahustuv kohv.

Lõpp: magus lahustuv kohv, Kahlua.

Dictador Solera System 20 Icon Reserve (Kolumbia), 40,0%

Aroom: võrreldes eelnevaga on algus üsna suletud, vaid kerge atsetoonisus. Siis koorega magus kohv.

Maitse: suutundelt ümar ja väga kerge. Kerge papisus, heledad magusad viinamarjad, litšid (Hiina ploomid), lahustuv kohv.

Lõpp: magus, litšid, magus lahustuv kohv, Kahlua.

Üldnimetajaks kõigi puhul magusus ja kohvisus. Rummid, mis pole kindlasti mulle ning mida ei sooviks täispudelina üldse omada. Kui juhtuks kuskilt pudel mingil moel koju tekkima, siis kingiks edasi või tarbiks vaid frappe sees.