reede, 14. oktoober 2022

BENROMACH 10 yo

Benromach linnaseviskid on selgelt ühed minu lemmikute hulka kuuluvad. Seega pole patt taaskord maitsta ka Benromach 10-aastast. Kui viimati sai seda tervikpudelist maitstud ja ka blogis tutvustatud 2020. aasta kevadel, siis oli tegemist veel eelmise Benromach pudeli disainiga ja viski ise oli villitud 2015. Nüüd on aga klaasis viski, mis pärit 2020. aastal disainimuutuse läbi teinud pudelist. Ilmselt pole sisu oluliselt, vähemalt idee poolest, muutunud. Kuna Benromach puhul on aga tegemist väikese viskivabrikuga, kus tootmisprotsessis annab olulise panuse inimene, on erinevused võimalikud ja isegi oodatud. Milleks ikka kogu aeg identse maitsega viskit mekkida? Maitstav on pärit 24.03.2020 villitud pudelist.



Benromach 10 yo, 43,0% nc

Aroom: suitsused kuivatatud puuviljad, tumedad sultana rosinad, metsaalune lehekõdu, kuivatatud aprikoosid, pikemalt keldris seisnud aedmaasikamoos, veidi šokolaadi ja ka vürtse (kardemon, muskaat, ingver).

Maitse: üsnagi kreemine suutundelt. Algus kergelt tuhane magusus, suitsune puuviljasus, kuivatatud aprikoosid, ka šokolaadi. Siis soolakaramell, oliivid ja nahk. Teine pool pöördub vürtsikaks ja äärtel tuleb ka kergelt mõrkjat tammisust.

Lõpp: üsna pikk. Kasvava vürtsikusega suitsusus, magus-hapukas puuviljasus, mõningane soolasus.

Hinnang: B

Mälu ja blogi postituses olevate märkmete põhjal oli varasem 10-aastane rikkalikum ja huvitavam. Kuid ka siinne Benromach on väga hea, kuid siinkohal jääb 43% kangus kohati lahjaks. Mis puudutab uuendatud pudeli disaini, siis eelmine disain oli stiilsem ja omapärasem. See uus valge-punasega disain ja uus pudeli vorm vajavad veidi harjumist. Ja loeb siiski ju ikka sisu, mitte väline vorm ning eks ole oodata mõne aasta pärast jälle teatud uuendusi disainis.