laupäev, 22. oktoober 2022

GLENFIDDICH 19 yo AoD, Bourbon Cask Reserve

Eelmine postitus oli siinse blogi 700. Tähistamaks seda väikest tähist, tulevad sel kuul maitsmisele juba ammu avamist oodanud kolm Glenfiddich linnaseviskit. Kõik kolm kuuluvad Age of Discovery sarja ja on 19-aastased. Erinevad need üksteisest vaid küpsemiseks kasutatud vaatide poolest. Uhkelt pakendatud sari oli suunatud reisikaubanduse lettidele ning oli pikalt saadaval ka meil ülemerelaevadel. Esimesena villiti selles Madeira Cask Finish pudel 2011. aastal, teisena tuli Bourbon Cask Reserve 2012. aastal ning kolmandana villiti sarja lõpetuseks Red Wine Cask Finish 2013. aastal. Siin maitsmisele tulevad on 20 cl pudelitena ja pärit kompaktsest n.ö kinkekarbist, mis toodi turule 2013. 

Neist esimesena maitsmiseks valisin täisaja üksnes eks-burboon vaatides küpsenud viski, mis toimib siis ka järgnevatel järelviimistletud viskidele referentsina. Maitstav on 20cl pudelist.



Glenfiddich 19 yo Age of Discovery, Bourbon Cask Reserve, 40,0%

Aroom: linnased, vanill, kuivatatud puuviljad, küpse mango ja ananass, õunastruudel. Klaasis seistes tuleb tasapisi vürtsikat tammisust – kardemon, muskaat, ingver.

Maitse: üsna ümar ja meeldivalt suud kattev algus. Kuivatatud puuviljad, vanillikreem, linnased, veidi karamelli ja ka münti. Keskosas burboonisus oma üsna tugeva tammise noodiga, millele lisandub teises pooles kipitavat vürtsikust – kardemon, muskaat, ingver.

Lõpp: keskmise pikkusega, kergelt magusa noodiga vürtsikus, veidi karamelli ning järelmekis kerge tammerösti mõrkjus ja kuivus.

Hinnang: C+

Üsna meeldiv, tasakaalus ja piisavalt maitsekas Glenfiddich. Suuresti tüüpiline Glenfiddichi profiil. Kahjuks on see viski, nagu kõik selle sarja kolm viskit, villitud nii madalal kangusel, muidu võinuks ilmselt mitu pügalat parema maitseelamuse siit saada. Ja muidugi ootaks aega, kui Glenfiddich ei kasutaks enam piirituskaramelli ega külmfiltreeriks oma põhisortimendi viskisid.