teisipäev, 13. september 2022

MORTLACH 15 yo G&M Distillery Labels

Gordon & MacPhail villib siiamaani mõningaid ühelinnaseviskisid Distillery Labels seerias. See seeria on pärit ajast, mil G&M  tõi turule selle sildi all vähem või rohkem ametlikke viskisid järgnevatest viskivabrikutest: Ardmore, Glenburgie, Glentauchers, Linkwood, Longmorn, Mortlach, Strathisla. Neid villitakse siis ilusate retrohõnguliste siltide all siiamaani. Harvemaks on aga jäänud varasemalt samas seerias villitud Glen Grant ja Scapa. Aastal 2018 läbis see seeria ka kerge disainimuutuse. Siinne Mortlach on 15-aastane ning küpsenud endistes serri vaatides. Maitstav on 2cl näidispudelist.



Mortlach 15 yo Gordon & MacPhail Distillery Labels, 46,0% nc, ncf

Aroom: kerge šerrisus esmalt. Ümar ja kergelt vanillikreemine tammisus. Pehkinud puidusus ja nahk. Kuivatatud õunad, punaseid marju veidi ning rummis leotatud rosinad.

Maitse: magus algus, mis läheb aga kiiresti üle tsitrusekooreliselt kirbeks. Teine pool ongi vürtsikalt särtsakas ja tugevalt hapukas-kirbe. Kirbus on üsna pihlakatele omane.

Lõpp: keskmise pikkusega. Üsna kirbe. Kerge kääritusega kirbemat sorti apelsin ning selgelt pihlakas.

Hinnang: C+

Maitses ja järelmekis olev kirbus on minu jaoks veidi liiga tugev ning see ei ühildu kuigi hästi aroomiga. Vist on see esimene linnaseviski, kus maitsed assotsieeruvad pihlakaga. Siiski üsna omapärane tervik.