reede, 9. september 2022

ANCNOC peated: stack, cutter

Kolmele eelnevale anCnoc turvastatud viskile tuleb siin lisa 2016. aastal villitud stack (20 ppm) ja 2014. aastal villitud cutter (20,5 ppm) nimeliste viskide näol. Ka need Knockdhu viskivabriku viskid on küpsenud Ameerika tammest eks-burboon vaatides ja mõlemad maitstavad on pärit 5cl näidispudelist.



anCnoc stack (10 yo; 20,0 ppm), 46,0% nc, ncf

Aroom: magus toffee, mõningased magusad ja küpsed pirnid, kerge turbasuitsususega magusad linnased. Värske puit, keedetud kaalikas ja veidi ka metallisust. Klaasis pikemalt seistes turbasuitsusus tugevneb, lisaks tuhane õun, sõnnikut ja valge pipar.

Maitse: suud hästi kattev, ümar õline suutunne. Magus-mõrkjas suitsune rohusus, juustukook, magus tamm, aniisi selgelt, ingver ja kõik see üsna tugeva turbasuitsususe poolt saadetult.

Lõpp: keskmine kuni pikk järelmaitse. Toorem ja veidi hapukas kiivi, vanill, aniis, tammised vürtsid, ingver ja valge pipar. Ja ikka tugev turbasus.

Hinnang: B


anCnoc cutter (20,5 ppm), 46,0% nc, ncf

Aroom: magus, joodine ja tuhane suitsusus. Veidi sidrunimahla. Klaasis seistes tuleb ehk isegi veelgi enam magusust, puuviljadega müslibatoon, õunakompott ja veidi hiilib ka metallisust taustal.

Maitse: magus algus, ümar ja õline suutunne. Mõningane vanill. Teine pool tugevalt turbasuitsune ning isegi tõrvane. Jood ja salmiakki. Aniisi asemel siin pigem fenkol. Kurku soojendav ja väga jõuline.

Lõpp: üsna pikk. turvastatud linnased, jood, kerge fenkol ja salmiakki.

Hinnang: B

Viiest maitstud anCnoc turvastatud linnastest valmistatud viskidest on siinsed kaks selgelt turbasemad, jõulisemad ja tervikuna paremad. Oma turbasuitsuse iseloomu poolest lähedased juba Islay lõunaranniku linnaseviskidele.