esmaspäev, 11. aprill 2022

Mac-Talla Strata 15 yo

Kolmas Mac-Talla ühelinnaseviski on 15-aastane ja kannab lisanime Strata. Erinevalt Terrast ja Marast on siinne viski kokku segatud nii eks-burboon kui eks-šerri vaatidest. Maitstav on 6cl näidispudelist.



Mac-Talla Strata 15 yo, 46,0% nc, ncf

Aroom: kreemine puuviljasus, õrn ja magus kulupõlengu järgne külm suitsusus, üleküpsed või isegi juba mädanema hakanud õunad. Klaasis seistes tuleb enam turbast suitsusust ja ka meeldiv sõnnik ning vürtsikat tamme.

Maitse: kreemine algus, keedetud puuviljade magusus, kuivatatud aprikoosid. Siis pöördub – kiivi, hapukam ja happelisem sidrun, tamme kuivus ja vürtsikus, eriit kaneel, mis lisavad veidi mõrkjust. Lõpus meresoolane ja kerge metallisus.

Lõpp: keskmise pikkusega. Pigem kuiv ja tammine. Veidi mõrkjas rohune suitsusus, soolasust..

Hinnang: C+

Täiesti erinev Terra ja Mara viskidest. Lisaks tajutavalt kõrgemale vanusele on siin ka šerrivaatide mõju selgelt tunda. Aroom on siin Stratas parim osa. Võib olla isegi Bowmore, kuid ilmselt siiski on tegemist ka siin Caol Ilaga. Kui kolm Mac-Talla ühelinnaseviskit meeldivuse alusel ritta seada, siis oleks järjestus selline: 1. Mara Cask Strength, 2. Terra, 3. Strata 15 yo.