kolmapäev, 19. jaanuar 2022

GLEN GARIOCH 17 yo Renaissance 3rd Chapter

Glen Garioch Renaissance 3rd Chapter on aasta vanem – 17-aastane, kuid eelnevale sarnaselt samuti kokku segatud eks-šerri ja eks-burboon vaatides küpsenud viskidest, külmfiltreerimata ja villitud vaadikangusel. Viski villiti 2017. aastal. Maitstav on pärit 5 cl näidispudelist.



Glen Garioch 17 yo Renaissance 3rd Chapter, 50,8% ncf

Aroom: kuivemat laadi ja veidi rohune puuviljasus, tammise ääristusega vürtsisegu. Võrreldes 2nd Chapter viskiga on siinses selgelt tunda šerrisust, eelkõige puuviljast ja kreemist šerrit. Klaasis seistes muutub veidi magusamaks: pirnid, magusad kuid värsked tsitrused, puuviljade käärituse aroome ja kreembrülee. Veega lahjendatult karamelliseeritud tsitrused, mesine ja üllatavalt tuleb nüüd ka kerge suitsune varjund.

Maitse: heas tasakaalus tammine vürtsikus, puuviljane (pirn) magusus ja veidi mõrkjas ürdisus. Suutundelt kreemine. Tammine vürtsikus domineerib kergelt puuviljasuse üle, muutes siinse võrreldes 2nd Chapter viskiga märksa jõulisemaks. Veega lahjendatult karamelliseeritud tsitrused ja suhkrustatud ingver.

Lõpp: üsna pikk ja kurku soojendav. Tammise noodiga puuviljane ürdisus, kerge münt, järelmekis veidi mõrkjas rohusus ja punane greip.

Hinnang: B+

Samuti suurepärane Glen Garioch. Nii siinses kui eelnevas on alkohol väga hästi kontrolli alla saadud; 3rd Chapter on veidi jõulisem ja tammisem, kuid siiski piisavalt puuviljane.