laupäev, 18. detsember 2021

GLENFARCLAS 15 yo (NL)

Üle pika aja saab maitsta Glenfarclas linnaseviskit. Siinne viski on villitud Hollandi turule. Viski valmistamiseks on kasutatud 50% osas taastäidetud ja 50% osas esmatäite Oloroso šerri vaate. Kokku villiti seda vaadikanguses Glenfarclasi 04.08.2020 1800 pudelit. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Glenfarclas 15 yo, for Netherlands, 52,1% nc, ncf

Aroom: äratuntavalt Glenfarclas. Elegantne puuviljane šerrisus, linnaste magusus koos martsipani ja mõningase karamelliga. Lisaks küpse õun, pähklisust ja tamme tanniine. Vähese veega lahjendatult kerge puuviljakook ja õrn vaskne noot.

Maitse: magus puuviljasus, veidi greipi, karamell, kerged tamme tanniinid. Teine pool vürtsikam, ingver, kreeka pähkli kirbust veidi ja ka tumeda šokolaadi mõrusust. Suutundes õlisus. Vähese veega natuke õhem, kuid magusam puuviljasus ohjab nüüd hästi tammisust.

Lõpp: keskmise pikkusega. Magus-mõrkjas greibine puuviljasus, ingverit, vürtsikaid tanniine ja viimasena tumeda šokolaadi mõrusus.

Hinnang: B

Väga hea. Tammevaadi mõju on küll selgelt tunda, kuid saavutatud on siiski hea tasakaal destillaadiga. Mõne tilga veega lahjendatult parim.