neljapäev, 28. oktoober 2021

HIGHLAND PARK 1999/2017 Full Volume

Viimane Highland Park on eelnevalt maitstutest erinev kõrgema ea kui ka kasutatud vaatide poolest. See on üks väheseid HP viskisid, mis on ametliku pudelina villituna saadaval vaid eks-burboon vaatides küpsenuna. Kokku on siin segatud 481 vaati, millest osa olid 200 liitrised eks-burboon ja osa 250 liitrised hogshead vaadid. Viski on destilleeritud 1999. aastal ning villitud 17-aastasena 2017. aastal. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Highland Park 1999/2017 Full Volume, 47,2% nc

Aroom: esmalt kartulipuder, kuivemat sorti tammevanill ning teraviljapõld peale koristust. Klaasis seista lastes muutub oluliselt magusamaks ja avaneb. Värske roheline tee kerge puuviljase lisandiga, magus sidrun, nüüd magus vanill. Magusama poolelt veel mesisus ja ananass. Peale esimest mekkimist kreembrülee, õrn suitsusus, veidi tubakat ja kamprit.

Maitse: väga meeldiv suutundelt: ümar ja suud kattev. Tsitruse lisandiga roheline tee, kerge piparmünt, pigem magusad tsitrused – eelkõige mandariin koos mõningase sidruni ja apelsiniga. Magus vanill ja ananass, mis muudavad ehk tervikuna veidi magusale kallutatuks, kuid seda kontrollitult. Oodanuks siin siiski ananassi asemel pigem kriidist mineraalsust.

Lõpp: keskmise pikkusega. Magus vanill, kergelt soolakas apelsin ning kerge tammine mõrkjus koos veidi rohuse suitsususega.

Hinnang: B+

Suurepärane Highland Park ning seejuures ilma igasuguse viikingi lisandita. Lõpp jätab veidi oma lühiduses ehk veidi soovida.