laupäev, 16. oktoober 2021

HIGHLAND PARK Spirit of the Bear

Highland Park tõi reisikaubanduse lettidele suunatud Warrior Series asemele 2018. aasta sügisel uue kummaliste nimedega seeria, kuhu kuuluvad Spirit of the Bear (40%), 14 yo Loyalty of the Wolf (42,3%), 16 yo Wings of the Eagle (44,5%) ja 18 yo Viking Pride – Travel Edition (46%). Nüüd avanes võimalus neist maitsta kaks esimest. Spirit of the Bear on vanuse märketa viski, mis küpsenud Ameerika tammest valmistatud šerriga viimistletud vaatides. Kirjeldavaks tunnuseks on toodud selle viski puhul „Smoky & Bold“. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Highland Park Spirit of the Bear, 40,0% nc

Aroom: magus piirituselisus, märja tahvlilapi kriidisus, õunakoored, kuivatatud tsitruste koored. Peale esimest mekkimist on veidi tunda ka märga rohust (kanarbikulist) suitsusust, mis jääb siiski liiga kergeks, et aroomi suitsuseks nimetada.

Maitse: magus algus koos pehme ja ümara suutundega. Keskosas ingverit, muskaati ja rohusust. Lisaks kerge sidrun ja pipar, koos piirituselise mekiga. 

Lõpp: lühike kuni keskmiselt pikk. Meeldivalt värske, kus ühendatud õrn sidrun, ingver ja rohusus koos õrna suitsuse noodiga.

Hinnang: C

Elevust mittetekitav keskpärane linnaseviski, mida on siiski väga kerge mekkida. Jääb minu jaoks liiga lahjaks ja lihtsaks. Meenutab pigem korralikke seguviskisid. Viski kirjeldusele „Smoky & Bold“ siin ma küll vastet ei leidnud. Madal kangus ei anna juba iseenesest kuidagi jõulisust ning suitsusus on siin pigem n.ö loodetavalt leitav, kui tegelik.