kolmapäev, 20. oktoober 2021

HIGHLAND PARK 14 yo Loyalty of the Wolf

Siinne 14-aastane Highland Park on küpsenud Ameerika tammest valmistatud šerriga viimistletud ja eks-burboon vaatides. Kirjeldavaks tunnuseks on toodud selle viski puhul „Sweet & Complex“. Maitstav on pärit 2018. aastal viilitud 35cl pudelist.



Highland Park 14 yo Loyalty of the Wolf, 42,3% nc

Aroom: õrn suitsusus, teraviljane, veidi magusust. Kuivemat sorti tammevanill, muskaati, vähemahlased ja pigem jahused õunad, mesisus. Magus piirituselisus, mis klaasis seista lastes muutub suhkrustatud tsitruselisuseks, enam nüüd ka mesisust ja ka õunu rohkem ning seda magusa õunamoosi kujul, kuhu lisatud veidi ingverit.

Maitse: suutundelt ümar koos mõningase kreemisusega. Suitsusus kergelt tunda. Maitsetelt kaldub pigem rohususe poole, mis on siiski täiendatud kergelt mesise puuviljase noodiga. Teises pooles tuleb kerge sidrun, ingver, mentool, mis annavad värskust ning muskaat, mis annab kuivemat vürtsikust.

Lõpp: keskmise pikkusega. Magus-kirbe, veidi ingverit ja mentooli, suitsusus selgelt järelmekis esil.

Hinnang: C+

Hea viski. Lootsin leida siin võrreldes Spirit of the Bear viskiga täidlasemat Highland Parki ning osaliselt seda Loyalty of the Wolf ka pakkus. Ka seda „hundi“ viskit on kerge ja meeldiv mekkida ning tervikuna oli see täidlasem, jõulisem, küpsem ja märksa meeldivam kui „karu“ viski. Vähemalt kirjelduses lubatud „Sweet & Complex“ saab siin paremini täidetud.

Kuna need kaks Highland Park reisikaubanduse lettidele suunatud viskit nüüd väga suurt vaimustust ei tekitanud, siis võtan varutud viiest Highland Park viski näidisest järgnevalt veel maitsmisele kaks.